Restauracja Stara Karczma w Elblągu - Wiosenne smaki szefa kuchni

Wiosenne smaki szefa kuchni

To już ostatni weekend maja, dlatego serdecznie zapraszamy na rozkoszowanie się w wiosennych smakach przygotowanych przez naszego szefa kuchni, Emila Larmę. W tym miesiącu jest to pięć propozycji, z czego każda pełna wiosennych warzyw i świeżości. 

Sałatka z wędzoną piersią kurczaka i mixem sałat
Z prażonym słonecznikiem i malinowym sosem vinegret z dodatkiem świeżo tartego chrzanu.

Krem z majowego szczawiu
Krem z majowego szczawiu podajemy z jajkiem, blanszowanymi warzywami korzennymi i świeżym szczawiem.

Majowa nowalijka
Polędwiczka wieprzowa na warzywnym ratatouille z sosem kurkowym i ziemniakami foundat.

Łosoś na łożu z warzyw
Pieczony łosoś na sosie winno-maslanym z zielonymi szparagami, cukinią, fasolką szparagową i marchewką z młodymi ziemniakami i koperkiem.

Czekolada i rabarbar
Zmrożony, kremowy mus z białej czekolady i śmietanki z wariacjami rabarbaru.
 

Jak zawsze, zachęcamy do poznania naszego całego, bogatego w polskie smaki menu.